Programma 2018 KBO op Pad

Onderstaand geven wij u het programma voor 2018 van de werkgroep KBO op Pad

Voor de printversie kunt u op deze link klikken.

Programma 2018 KBO op Pad

17 Januari Bezoek aan de Senioren Expo in Veldhoven
Dit is een beurs voor 50-plussers welke gehouden wordt in Koningshof te Veldhoven.
De omvangrijke doelgroep van 50-plussers van nu is een geheel andere dan die van vroeger. Men zit niet “achter de geraniums” maar is actief. Zij willen hun vrije tijd op een prettige manier invullen.
Op deze beurs staan vele exposanten die producten en diensten aanbieden op het gebied van Vrije Tijd, Vakantie, Wonen, Zorg & Welzijn en Tuin & Tuinieren.
Naast de uitgebreide informatie die wordt verstrekt, worden er ook demonstraties gegeven. Genoeg om daar een heerlijke middag te vertoeven.

12 Maart Forelvissen
Op deze dag gaan we ‘n middag ontspannen en genieten van rust, natuur en ruimte ? We gaan dan een kijkje nemen bij Forellenvijvers de Peelvisser Meijel. Dit uniek stukje land van circa 2 ha is gelegen in de oksel van het Kanaal van Deurne en de Noordervaart.

18 April Lentewandeling
Tijdens de lentewandeling trekken we er op uit naar een prachtig natuurgebied in Midden Limburg.
Zoals gewoonlijk vertrekken we vanaf café Colé alwaar we na afloop ook de koffie met vlaai gebruiken. Het ligt in de bedoeling dat we naar de Hambeek bij Roermond gaan.
Een klein maar prachtig natuurgebied. Je wandelt er langs allerlei heringerichte waterschaps-werken, o.a. de in 2008 heringerichte vistrap.

9 Mei Bezoek aan Klokkenmuseum in Asten.
Dit wordt georganiseerd, samen met de fietsers op deze woensdagmiddag. Het programma duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. Er zijn twee collecties onder één dak met een prachtige tuin, hier zou je als groep een hele dag kunnen doorbrengen.
Museum Klok & Peel is op de vakantiebeurs in Utrecht door jury en publiek verkozen tot ‘Het leukste uitje van Noord-Brabant 2017’.

11 t/m 15 Juni Vakantie.
Ook dit jaar organiseert de KBO-Meijel weer een vakantiereis.
Dit jaar gaan we naar het gebied rond de Lüneburgerheide, een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Duitsland.
Onze verblijfplaats is Behringen, gelegen tussen Hannover en Hamburg.
We logeren in hotel Zur Grüne Eiche, gelegen midden op de Lüneburgerheide. Een prachtige omgeving met heide, berkenbossen, karakteristieke jeneverbesstruiken, stille landweggetjes en schaapskuddes.
Natuurlijk maken we van hieruit ook een dagtocht naar Hamburg, inclusief een bezoek aan de Reeperbahn.

4 Juli Natuurtocht.
Onze gidsen Mart Rooijakkers en Ger Hendriks beginnen alweer aan de voorbereiding van de Natuurtocht. Ze vertellen ons niet wat de bestemming zal worden, dus het is voor iedereen een echte verassingstocht. Zeker is dat zij ons op plekjes brengen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Dat kunnen we wel aan hen toevertrouwen.
De tocht wordt afgesloten met een koffietafel in Meijel.

8 Augustus Dagtocht
Op het landhuis “De Aalshof” in het kleine Brabantse plaatsje Haps staat alles in het teken van ..eieren.
Hier worden we op de hoogte gebracht van allerlei interessante kip- en eiweetjes. Het ligt in de bedoeling om hierna door te reizen naar het Gelderse Millingen. Hier hebben we de lunch en dan maken we een rondrit met de Zonnetrein door de Ooipolder en het prachtige natuurgebied “De Millingerwaard”.
De terugtocht wordt afgesloten met een heerlijk diner.

12 September Forelvissen
Op deze dag gaan we evenals op 21 maart proberen om de vis op de wal te krijgen. We bepalen dan ook wie de kampioen van 2018 zal worden.

3 Oktober Herfstwandeling
Onze gidsen, Mart Kessels en Marinus Peeters, nemen ons mee naar een prachtig natuurgebied. Tijdens de wandeling vertellen ze het een en ander over de natuur in de omgeving. Voor onderweg wordt er voor een lekkere versnapering gezorgd en bij terugkeer is er natuurlijk weer koffie met vlaai bij Colé.

21 November Excursie
Op deze dag organiseren we een excursie naar ????.
Dit wordt een verrassingstocht.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *