Verslag forelvissen 21 maart

Op woensdag 21 maart werd de eerste forelviswedstrijd van dit jaar voor KBO leden gehouden op de forellenvijvers De Peelvisser in Meijel.
Het weer was nog aan de frisse kant maar toch liet het zonnetje zich ook enkele malen zien. Eerst moest er nog geloot worden om te bepalen op welk “visstekkie” we de wedstrijd moesten beginnen. Er werden 3 forellen per persoon in de vijver losgelaten, daarna kon de wedstrijd beginnen. Het eerste half uur bleef het rustig maar toen begonnen ze toch te happen en werden er ± 10 gevangen.Om 15.00 uur hielden we een korte pauze onder het genot van een kop koffie en de warmte die de houtkachel verspreidde.

Na de pauze moesten we allemaal 2 visplaatsen opschuiven en konden we weer beginnen. De tempratuur was inmiddels enkele graden gedaald en ook de forel had er geen zin meer in, want er werd nog maar één vis gevangen. De conclusie zou daarom kunnen zijn dat bij koud weer de vis heel lui kan zijn.
Toen rond 16.30 uur de balans werd opgemaakt bleek dat we slechts 11 forellen gevangen hadden. De grote winnaar van deze middag werd Harrie Verstappen die er 5 aan de haak had geslagen en won hiermee de KBO wisselbeker.

De reacties na afloop waren toch nog positief al was de vangst erg mager. Wat wel opviel was dat kort na afloop de aalscholvers al kwamen kijken of ze nog een visje konden vangen.
De volgende wedstrijd zal eind augustus worden gehouden en wederom op de visvijvers van De Peelvisser aan de Katsberg.

Hopelijk kunnen we dan weer genieten van een mooie wedstrijd en dat onder een stralend zonnetje en met vissen in het water die er zin in hebben.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten, KBO Sportief met de tags , . Bookmark de permalink.