Excursie naar VDL NEDCAR

Toen in de zomer 2017 bekend werd dat het mogelijk was om een bezoek te brengen aan VDL Nedcar voor een rondleiding hebben we daarop meteen gereageerd en ons hiervoor aangemeld. Nu hebben we bericht gehad dat we in het najaar in aanmerking komen voor een fabrieksrondleiding.


Bij Nedcar worden momenteel ± 800 mini`s per dag geproduceerd. Dit gebeurt daar met ± 1600 robots en ± 5500 medewerkers Zij zorgen ervoor dat er elke minuut een auto van de band rolt die elk uit 5000 onderdelen bestaat. Dit alles vind plaats in een fabriek met een grootte van 1 miljoen vierkante meter waar een productielijn in staat met een lengte van 2 kilometer.
Het programma van deze excursie ziet er als volgt uit:
10.30 uur; Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai
10.45 uur; Introductie film en veiligheidsinstructie
11.00 uur; Start fabrieksrondleiding
12.30 uur; Einde programma

De rondleidingen vinden telkens op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend plaats.
We weten nog niet welke datum we kunnen komen. Nadat we dat weten hebben we maar een korte tijd om te reageren en daarom willen we een voorinschrijving doen.
De kosten voor deze excursie bedragen ± € 35,00 euro per persoon incl. vervoer met eigen auto`s. Om de belangstelling te peilen voor deze excursie willen we de voorinschrijving houden op donderdag 17 mei van 13.30 tot 14.00 uur in d`n Binger. Hierbij zullen we ook vragen naar je telefoonnummer.
Opmerking; het dragen van een pacemaker kan gezondheidsrisico`s met zich meebrengen in een deel van de fabriek i.v.m. de hoge robotiseringsgraad.
De geboorte van een Mini bij Nedcar is een waar kunststuk. Wil je dit wonder van VDL Nedcar in Born met eigen ogen zien meld je dan aan voor deze excursie.

Werkgroep KBO op PAD

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *