Forelvissen 12 september 2018

Op Woensdag 12 september hebben we onze 2e viswedstrijd van dit jaar gehouden op de forellenvijvers van De Peelvisser aan de Katsberg in Meijel. Het weer zag er prima uit toen we ons om 13.30 uur verzamelden bij de kantine van de visvijver. Jammer genoeg hadden er maar 6 leden opgegeven om te gaan “strijden” voor de KBO wisselbeker.
Nadat de loting had plaatsgevonden om te bepalen waar we moesten gaan zitten werd om 13.35 uur het startsein gegeven om te beginnen.Heel knap was het dat na een kwartier vissen een persoon (Henk Terheijden) al 3 forellen op de droge had liggen terwijl de rest nog geen beet had gehad.
Toen het rond 14.45 uur begon te regenen hebben we maar meteen de pauze gehouden onder het genot van een kop koffie. Na de pauze was het enkele graden koeler geworden en dat zou goed moeten zijn voor de vangst van de vissen. Ook werden er nog wat forellen te water gelaten,maar het resultaat was erg mager. De forel had er geen zin in. Toen we om 16.45 uur stopten met vissen kon de balans worden opgemaakt. Van de 18 forellen die er ingezet waren hebben we er maar 9 kunnen vangen.
De verrassende winnaar van deze middag was Henk Terheijden, die er 4 aan de haak had geslagen en daarmee de KBO Visbokaal mee naar huis mocht nemen.
Toch kunnen we terugkijken op een geslaagde vismiddag en weer vooruitkijken naar de volgende wedstrijd die medio april/mei 2019 met hopelijk iets meer deelnemers georganiseerd zal worden.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.