KBO Sportief

Het gaat hierbij om de volgende ‘eigen’ activiteiten:

Beugelen
Beugelen is een typische volkssport, welke vooral in onze contreien beoefend wordt. Elke vrijdagmiddag worden de Meijelse senioren in de gelegenheid gesteld deze mooie sport te beoefenen in het ‘Beugelhome’ aan de Kerkstraat. U kunt hier geheel vrijblijvend binnenlopen, kijken en … spelen!

Fietsen 
Al vele jaren trekt een vaste groep er in de zomerperiode wekelijks op uit voor een mooie tocht van ongeveer 35 km. door de fraaie omgeving van Meijel. Onderweg wordt steevast een ‘stop’ gemaakt voor een kop koffie of iets anders. In 2017 start ons fietsseizoen op 26 april en wordt de laatste tocht gemaakt op 27 september. Ook interesse? De groep vertrekt in deze periode elke woensdagmiddag om 13.30 uur bij d’n Binger.
Opgave vooraf is niet nodig.
Contactpersoon:      dhr. Jo Doensen                              tel. 466.2072

Kaarten in het Oranje Hotel
Uiteraard komen in 2017 ook de kaartliefhebbers weer aan hun trekken. In het kaartseizoen kunt u elke vrijdagmiddag, m.u.v. Goede Vrijdag, kruisjassen, rikken en jokeren in het Oranje Hotel. Houdt er rekening mee, dat u om uiterlijk 13.30 uur aanwezig moet zijn. Het seizoen 2016-2017 loopt nog t/m 21 april. Na de zomerperiode starten we weer op vrijdag 29 september.
Contactpersoon: dhr. Jan Broens                                   tel. 466.2359

Knutselmiddag
Kaarten malen o.l.v. zuster Ancilla is al vele jaren een vast onderdeel in ons activiteitenprogramma. U kunt hiervoor vanaf maandag 11 september tot half april elke maandagmiddag om 14.00 uur terecht in d’n Binger.

Contact via zr. Ancilla en mw. Ans Creemers

In het kader van ‘Meer bewegen voor ouderen’, willen we ook de navolgende activiteiten van harte aanbevelen:

Sporten en gymmen voor senioren is leuk
We hebben hier in Meijel een enthousiaste en gezellige senioren gymgroep die elke maandagochtend een uurtje besteedt aan sport en spel. Zo aan het begin van de week je lijf even rekken en strekken, voelt erg goed. Wat doen we zoal? We beginnen om half tien in sporthal de Körref met wat loop- en bewegingsoefeningen op gezellige muziek. Daarna werken we aan onze conditie, ieder in zijn of haar eigen tempo. Dan gaan we verder met samenspel, o.a. korfbal, een vorm van volleybal, hoepels en alles wat er voor handen is. We sluiten af met een “cooling down” om weer tot rust te komen en een spelletje om onze hersens actief te houden. Dit alles onder de deskundige leiding van Margot Hoendervangers van de organisatie Samen in Beweging. Na afloop om half elf praten we even bij met een kopje koffie of thee. Kom gerust eens een paar lessen om te proberen of het iets voor u is. In beweging blijven is tenslotte van essentieel belang voor uw gezondheid. Ook al kun je niet meer zo goed uit de voeten, iedereen is welkom. Eenmaal bij de gymgroep wilt u niet meer weg! Wilt u meer informatie, bel dan even met Maria Hodzelmans, 06-22630226.

Fitness 55+
Steeds meer ouderen ontdekken dat actief bewegen de kwaliteit van leven bevordert. Naast bijv. wandelen en fietsen zijn fitnessprogramma’s daartoe een prima middel. Speciale kleding is daarvoor geen vereiste. Gemakkelijke vrije tijds- of sportkleding en een paar gymschoenen volstaan. De activiteit vindt, onder begeleiding, plaats in sportcentrum My Way, Banmolen 15. Ook in 2017 gaan we weer met 3 groepen van start. Hebt u Interesse? Stelt u zich dan in verbinding met:
contactpersoon dhr. Theo Engelen                             tel. 466.3136
Maandag van 10.30 tot 11.30 uur

Ouderengym
In de soos van ons zorgcentrum kunt u elke donderdagmorgen van 9.15 tot 10.00 uur terecht voor de zgn. ouderengym. U bent van harte welkom!
Contactpersoon: mw. Elly Guseck                              tel. 851.1861

Volksdansen
Al vele jaren een geliefde ontspanning voor een flinke groep Meijelse senioren: ritmisch bewegen op de klanken van leuke muziek. Elke woensdagmorgen van 9.45 tot 11.30 uur in de grote zaal van d’n Binger. Natuurlijk met een onderbreking om samen koffie te drinken. Kom gerust eens vrijblijvend kijken.
Contactpersoon: mw. Toos Kessels-Verhaegh          tel. 466.2084

Yoga
Op donderdagmorgen is de Spiegelzaal in d’n Binger gereserveerd voor yoga. U kunt kiezen uit twee tijdstippen: van 9.30 tot 10.30 uur en van 10.45 tot 11.45 uur.
Contactpersoon: mw. Anneke Jegers-Weerts            tel. 466.1488