PR en Communicatie

Ledenservice, en dan met name de bezorgers, brengen de informatie van de KBO naar u toe. Die informatie moet, voor zover het onze eigen afdeling betreft, wel eerst gemaakt worden.
Dat gebeurt onder verantwoordelijkheid van de werkgroep PR en Communicatie.

De werkgroep bestaat uit:

L.A. (Leo) Tittulear                                          tel. 466.9600                         l.tittulaer@live.nl

H.E.C. (Henk) Gommans                                tel. 466.3224                hgommans@cocura.nl

E.L.M. (Els) Gielens-Janssen                         tel. 466.2749        secretariaat@kbo-meijel.nl

W.V.J.G. (Wilhelmien) Janssen-Jaspers     tel. 466.4124        w.v.j.g.jaspers@kpnmail.nl

Nieuwsblad
Het ‘Nieuwsblad’ vormt nog steeds, naast onze website, het belangrijkste communicatiemiddel. Zo kunt u hierin steeds lezen welke activiteiten in de daarop volgende weken op het programma staan. Maar ook andere zaken die voor u van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan informatie over zorg, wonen en welzijn. Ook blikken we in het Nieuwsblad steeds kort terug op activiteiten die in de voorbije periode hebben plaatsgevonden.

Weekbladen ‘1peel en maas’ / ‘Hallo Peel en Maas’
In 1peel en maas worden onze KBO-berichten vaak kort onder ‘De agenda’ geplaatst.
Het blijft wennen met die 2 nieuwe bladen, die ons vroegere Weekbericht zijn gaan vervangen.

Bijzondere uitnodigingen
Voor de Ledenvergadering, het Kermismatinee en de Kerstviering blijven onze leden ook in 2017 een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Voor de Kerstviering is altijd een opgavenstrook aangehecht. Deze opgave vooraf is noodzakelijk om de organisatorische voorbereidingen van deze activiteit goed te laten verlopen.

Informatieboekje
Ook de samenstelling, redactie en opmaak van ons jaarlijks informatieboekje is in handen van deze werkgroep. Naast informatie over de activiteiten en andere wetenswaardigheden van onze eigen vereniging bevat dit boekje ook belangrijke informatie over diensten die derden aan senioren in ons dorp aanbieden. Wij adviseren u dan ook dit boekje goed te bewaren, zodat u er in voorkomende gevallen gebruik van kunt maken.

Website KBO
Sinds een half jaar is onze website in de lucht. Een mooie mogelijkheid om u, naast het maandelijkse Nieuwsblad, op de hoogte te brengen van alle activiteiten en nieuwsfeiten.
Maar ook de agenda voor de komende activiteiten en informatie over alle werkgroepen. Een eigen website is mooi, maar moet ook onderhouden en regelmatig gevoed worden met nieuws.
Willen we de site levendig houden, dan moet deze ook “gedragen” worden door de diverse werkgroepen en vooral door de leden zelf.
Dat wil zeggen, dat u zelf ook informatie aan kunt leveren! Wij denken dan bv aan een mooie foto van een bijzondere gebeurtenis, die u ons toe kunt sturen. Of wie vindt het leuk om een nieuwe rubriek te starten van bv. een wekelijks recept? Of wie heeft gewoon een leuk verhaal, dat u met anderen wilt delen? Wij, als redactie, zouden het bijzonder op prijs stellen, als u mee wilt doen om onze KBO-site tot een succes te maken!

Het redactieteam:
Huub Grommen, Theo Engelen, Leo Tittulaer en Martin van Asten.
U vindt de KBO-site onder deze link: www.kbo-meijel.nl
Informatie kunt u sturen naar het volgende mailadres:
kbo-meijel@outlook.com

Facebook & ouderen
–  Facebook is het populairste online netwerk onder ouderen.
2/3 van de 65-plussers is actief lid van Facebook.
Oudere vrouwen gebruiken Facebook vaker dan mannen.
KBO Meijel is sinds kort ook actief op Facebook en we nodigen onze leden met een Facebook account dan ook van harte uit onze pagina ‘leuk’ te vinden.
We zijn ook heel benieuwd naar jullie reacties.
Zou u ook graag een Facebook account op uw computer, smartphone of tablet willen, maar weet u niet goed hoe dat moet, dan bent u van harte welkom op ons
computer-spreekuur. We willen u er graag bij helpen!
Het spreekuur is elke maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur en u kunt zo binnenlopen.