KBO op pad

Bij ‘op pad’ moet u denken aan activiteiten zoals dagtochten, excursies, wandelingen en de jaarlijkse vakantietrip. Maar we staan ook open voor nieuwe initiatieven.
Hebt u nieuwe, leuke ideeën? Neem even contact op met een van de leden van de werkgroep en wie weet ziet u uw idee volgend jaar op ons activiteitenprogramma.

P.W.J.M. (Peter) Creemers                           tel.  466.1719        pwjmcreemers@hotmail.com

W.V.J.G. (Wilhelmien) Janssen-Jaspers   tel.  466.4124            w.v.j.g.jaspers@kpnmail.nl

M.P.M.(Theu) Pouls                                        tel. 466.2091                           m.pouls@home.nl

G.P.M. (Truus) Terheijden-Vestjens           tel.  466.0430          henkentruusje@gmail.com

De activiteiten die onder de verantwoordelijkheid van deze werkgroep vallen, vragen ‘veel geregel’. Opgave vooraf is dan ook noodzakelijk; het deelnemersgeld dient bij inschrijving voldaan te worden. Dit deelnemersgeld dekt zo’n 80 % van de kosten. Het resterende bedrag komt uit de algemene middelen van de vereniging.
De noodzakelijke informatie over de inschrijving en de activiteit zelf wordt  via de website, het eigen ‘Nieuwsblad’ en het ‘Weekblad 1peel en maas’ bekend gemaakt.
Voor 2017 ziet het programma er als volgt uit:

Woensdag 25 januari: Bezoek Europees Parlement in Brussel
In 2017 staat er weer een excursie naar het Europees Parlement op het programma. Hier worden we ontvangen met koffie/thee. Daarna volgt een korte rondleiding met een bezoek aan de publieke tribune van de plenaire vergaderzaal. Er vindt ook een gesprek plaats met de Europarlementariër Jeroen Lenaers. Na de lunch hebben we onder leiding van een gids een rondrit door de stad Brussel.

Woensdag 22 maart: Forelvissen
Op deze dag gaan we ‘n middag ontspannen en genieten van rust en natuur.
We gaan vissen in de forellenvijvers van “de Peelvisser”.
Dit uniek stukje land van circa 2 ha. is gelegen in de oksel van het Kanaal van Deurne en de Noordervaart.
Deze activiteit staat al meerdere keren op ons programma en het blijft een leuke middag.

Woensdag 12 april: Lentewandeling
Tijdens de lentewandeling trekken we er op uit naar een prachtig natuurgebied in Midden Limburg. We vertrekken vanaf café Colé, waar we na afloop genieten van koffie/thee met vlaai. Zoals de plannen er nu voor staan, maken we ook weer gebruik van de mogelijkheden van het Waterschap en gaan we richting de IJzeren Man in Weert.

Woensdag 3 mei: Dagtocht
We gaan naar de westhoek van Noord-Brabant. Hier verbouwt men al eeuwen vlas en suikerbieten, de grondstoffen voor de productie van vlaslinnen, lijnolie en suiker.
We starten met een bezoek aan Klundert, een oud vestingstadje. Hier krijgen we een rondleiding door het Vlasserij- en Suikermuseum. Na de lunch maken we een rondrit over de dijken en polders. In de vestingplaats Willemstad kunnen we even uitwaaien en genieten van het schitterende uitzicht op het Hollands Diep, de binnenhaven met het historische stadhuis. Deze dagtocht wordt afgesloten met een heerlijk diner.

Woensdag 14 juni: Bezoek aan het Huis van de Gemeente
Dit wordt georganiseerd, samen met de fietsers op deze woensdagmiddag. Het programma duurt ong. 1,5 a 2 uur en is als volgt:
In het Huis van de Gemeente worden we ontvangen met ’n kop koffie.
Hierna volgt er een presentatie met beelden en toelichting van wat er gebeurt in het Huis. De middag wordt afgesloten met een rondleiding.
Dit bezoek en rondleiding zijn mogelijk met een rollator of rolstoel.   (Er zijn liften aanwezig)

26-30 juni: Vakantie
Op verzoek van de deelnemers aan onze vorige vakantiereis organiseert de KBO dit jaar opnieuw een vakantie naar Duitsland en wel naar de omgeving van de Moezel en de Rijn. Omdat op dit moment al veel hotels volgeboekt waren, wordt het dit jaar wat later.
We verblijven in Hotel “Burg Café” in Alken. Dit hotel kenmerkt zich als  een echt familiehotel, waar u zich direct zult thuis voelen. Van hieruit zullen we dagelijks excursies maken naar de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving, zoals bv. Cochem, Trier en het Hunsrückgebergte. Op verzoek is er ook meer vrije tijd ingeruimd.

Woensdag 5 juli: Natuurtocht
Onze gidsen Mart Rooijakkers en Ger Hendriks bereiden zich al weer voor op onze jaarlijkse natuurtocht. Ze vertellen ons niet wat de bestemming zal worden, dus is het voor iedereen een echte verrassingstocht. Ze zoeken voor ons de mooiste plekjes uit met een natuurlijke achtergrond. Dit kunnen we wel aan hen toevertrouwen.
Deze plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De tocht wordt afgesloten met een koffietafel in Meijel.

13 of 14 september: Forelvissen
Op deze dag gaan we, evenals op 22 maart, proberen om de vis op de wal te krijgen.
Dan wordt ook bepaald, wie de kampioen van 2017 wordt.

Woensdag 4 oktober: Herfstwandeling
Onze gidsen, Mart Kessels en Marinus Peeters, nemen ons mee naar een prachtig natuurgebied in de omtrek van ons Peeldorp. Gedurende de wandeling krijgen we het een en ander te horen over de natuur in de omgeving. Voor onderweg wordt er voor een lekkere versnapering gezorgd en bij terugkeer is er natuurlijk weer koffie/thee met vlaai bij Colé.

Woensdag 22 november: Bezoek studio’s L1 en vliegveld Beek
Op deze dag bezoeken we ’s morgens L1. Na het bekijken van een bedrijfsfilm, krijgen we een rondleiding door de radio- en tv-studio’s. Na de lunch gaan we naar vliegveld Beek. Daar krijgt u een indruk van de dagelijkse activiteiten op en rondom een regionale luchthaven. Ze vertellen ons iets over de geschiedenis, waarna een historische film  te zien is. Ook maken we een rondrit over het luchthaventerrein