Digitaal fit met SeniorWeb / KBO Meijel!

Het leven wordt leuker als u Digitaal Fit bent!
KBO Meijel is aangesloten bij en een officieel leercentrum van SeniorWeb. Sinds kort kunnen leden van SeniorWeb gebruik maken van “Leren aan Huis”. “Leren aan Huis” is ontstaan uit de behoefte van senioren aan persoonlijke uitleg in plaats van cursussen in groepsverband.
Ook bij KBO Meijel loopt het aantal deelnemers aan de cursussen in groepsverband, zoals de basiscursus of de tabletcursus, terug. Ook bij ons komen steeds meer gerichte vragen naar persoonlijke uitleg. De werkgroep SeniorWeb van KBO Meijel heeft dan ook besloten om dit jaar ook te starten met persoonlijke uitleg en begeleiding in plaats van het geven van de cursussen in groepsverband. Wij noemen dat echter “Leren op Maat”.De meeste senioren weten wel iets van de computer, tablet of smartphone, maar missen vaak een aantal specifieke vaardigheden. “Leren op Maat” houdt in, dat u één-op-één ondersteuning of les kunt krijgen op het gebied van computers, tablets en/of smartphones.
Heeft u b.v. hulp nodig bij:

  • het ordenen van documenten of foto’s, waardoor deze gemakkelijk terug te vinden zijn
  • instellingen
  • het maken van een account
  • wachtwoorden of het veilig bewaren hiervan

of wilt u meer weten over b.v.:

  • een facebookpagina maken of WhatsApp gaan gebruiken
  • het opzoeken van gegevens of muziek op Internet
  • het gebruik van word of excel

dan kunt u zich melden bij de werkgroep SeniorWeb van KBO Meijel. Wij kijken dan wie van de vrijwilligers u het beste kan helpen. Deze vrijwilliger neemt dan contact met u op en samen maakt u een plan van aanpak. In dit plan staat o.a. het aantal geplande lessen en waar de lessen plaatsvinden. Dit kan bij u thuis
maar ook b.v. in d’n Binger.
Mochten er een aantal personen hetzelfde willen leren? Dan is het ook mogelijk een klein groepje te vormen.

De kosten:
De kosten van deze persoonlijke begeleiding zijn conform die van SeniorWeb n.l. € 4,50 per uur. Leden van KBO Meijel ontvangen echter korting en betalen € 3,50.
Kortom: heeft u een vraag over de computer, laptop, tablet of smartphone, heeft u hulp nodig of wilt u meer weten over, neem contact met ons op en bespreek het! Dit kan ’s-maandags tijdens het GRATIS inloopspreekuur (18.30 – 19.30 uur) of via de telefoon (077-4669600) of via e-mail: kbomeijel@live.nl.

Wij zijn er klaar voor…u ook?

Namens de werkgroep SeniorWeb

Leo Tittulaer, coördinator

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *