Lentewandeling

Op 11 april vertrokken we rond 13.00 uur met een groep van 34 KBO wandelaars naar de Mariapeel in Helenaveen. Het weer was prima dat wil zeggen droog, een lekker zonnetje en een temperatuur van rond de 13 graden.
Toen we op de parkeerplaats aankwamen stonden onze gidsen Leo en Joke ons al op te wachten. Nadat we ons in 2 groepen hadden opgesplitst trokken we de Mariapeel in.
Dit is een gebied van 1400 ha hoogveenachtig natuurgebied wat nog net in Limburg ligt en beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Tot 1983 is in dit gebied op een professionele manier turf gewonnen door van der Griend maar ook kleinschalig door de bewoners rond de Mariapeel. Nu probeert men met allerlei maatregelen het zo te beheren om het hoogveen weer terug te krijgen.
En door dit mooie gebied liep onze wandelroute waarbij de gidsen ons onderweg allerlei wetenswaardigheden vertelden. Halverwege, waar beide groepen bij elkaar kwamen werd er een pauze gehouden waarbij het “schnapsje” zich goed deed smaken. Rond half vier kwamen beide groepen weer bij elkaar op de parkeerplaats waar we afscheid namen van onze gidsen.
Bij Colé werd deze mooie wandelmiddag afgesloten met een kop koffie en een heerlijk stuk vlaai waarna iedereen weer tevreden huiswaarts keerde.
De herfstwandeling staat gepland op woensdag 9 oktober.
De foto’s van de lentewandeling in de Mariapeel zijn op de website geplaatst
onder het kopje foto’s.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *