Op reis naar de Keukenhof

Onderstaand het verslag van de reis naar de Keukenhof op 25 april,
opgesteld door enkele medereizigers

Bij het inschrijven was de bus al gauw vol, zestig personen hadden zich opgegeven. De meesten kozen voor de brunch, op het einde van de reis, bij het Oranjehotel.
Om acht uur vertrokken we vanaf het parkeerterrein bij ‘t Oranjehotel.
De chauffeur heette ons welkom, ook de voorzitter van de werkgroep wenste ons een goede reis. Het was vrij rustig in de bus, waarschijnlijk hadden ze de slaap nog niet uit.
Na ongeveer twee uur rijden kregen we een koffiestop in restaurant “La Place” te Enspijk.
Eventueel gebruik van het toilet, een kop koffie met warm appelgebak, het was heerlijk. Voor de dorstigen onder ons was er nog een kop koffie voor eigen rekening. Na een tijdje weer de bus in, richting de Keukenhof.
Daar aangekomen gaf de chauffeur duidelijk te kennen waar de bus straks weer zou staan: Ghielenbus – vak 5 – stikker KBO Meijel. Bij het uitstappen kregen we allemaal een tasje met de lunch erin.
Dit was een geweldig idee, want in de keukenhof was het druk. Je kon er een tijd in de rij staan om iets te kunnen kopen. Met deze lunch kon je zelf bepalen wanneer je even ging rusten, als er tenminste een zitplaatsje was. Dit ging ons toch vrij goed af.
De Keukenhof met bloemen in het voorjaar. Tulpen, narcissen (waren bijna uitgebloeid) blauwe druifjes. Een kleurenpracht met al die bloemen in kleur bij elkaar passend, daarbij het verschillend groen van alle bomen en ook de vorm van de bomen. Een geweldig schouwspel. Dan de diverse paviljoens met orchideeën, anthuriums en allerlei soorten, passend in kleur en grootte. We hebben dikwijls even stilgestaan bij een bepaald gedeelte, hoe fijn alles op elkaar afgestemd is, hetzij met de kleur van de bloemen en de kleur van de bomen.
Ook het model van de bomen zoals ze gegroeid zijn heeft ons geboeid, de tijd vloog om. We gingen weer op de terugweg, want om kwart over vier waren we weer graag bij de bus daar die om half vijf vertrok. Ondertussen begon het te regenen, maar verder was het de hele dag droog geweest en was het niet al te warm. Dus een mooie dag en veel gezien.
Nu op weg naar de uitgang, dat viel niet mee, maar overal kon je de weg vragen, het “Rode pad” volgen. Uiteindelijk hadden we de bus weer gevonden. Je kunt er geen voorstelling van maken van al dat moois. We reden mooi op tijd richting Meijel. Iedereen was weer aanwezig. Het was een geweldige dag !!!!
We waren weer in Meijel en nadat we de chauffeur bedankt hadden, ging het weer op naar het Oranjehotel voor de brunch. We hebben ervan genoten en na gekletst over de mooie maar vermoeiende dag.
De werkgroep “KBO op PAD” zeggen wij hartelijk dank voor deze mooie dag.

Enkele medereizigers.

De foto’s van de dagtocht naar de Keukenhof  op 25 april 2019
zijn te vinden onder het kopje  Foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *