Bezoek Boswachterij “De Kievit”

Bezoek Boswachterij “De Kievit” in Beringe.
Op woensdag 3 juli vertrokken er vanaf het Alexanderplein 18 fietsers en 4 personen per auto om een verrassend mooi stukje natuur Boswachterij “De Kievit” te bezoeken in Beringe. Rond 14.00 uur werden we daar ontvangen door Herman en José van Dijnen.

Na de zware storm in 2007 heeft dit gebied zich op dusdanige wijze ontwikkeld tot een bijzonder stukje natuur, waar alles wat groeit en bloeit bijna ongestoord zijn gang kan gaan. Tijdens de rondleiding kwamen we o.a. langs een vleermuizenbunker, een bijenparkje, de natuurvijver, een oehoe echtpaar (grotere uilensoort) en een wilde zwijnen weide.

Herman wist over al deze onderdelen van zijn boswachterij een heel mooi en interessant verhaal te houden met heel veel wetenswaardigheden. Halverwege de rondleiding werd ons nog een lekker kop koffie met een stuk vlaai aangeboden wat ook weer goed in de smaak viel.

Enkele tips van die Herman ons meegaf,

    • Als je ergens een bijennest ziet, blijf dan rustig want dan steken ze niet. Bel een imker en die komt het nest graag op een veilige manier verwijderen
    • Omdat de populatie wilde zwijnen steeds groter word is de kans dat je een zwijn tegen de auto krijgt ook steeds groter. Als dat gebeurt blijf dan rustig en in de auto zitten. Een gewond zwijn kan heel erg agressief worden en vallen dan ook mensen aan. Het beste is 112 te bellen en hulp van politie en of een jager vragen.
    • Honing nooit opwarmen boven de 40 graden want dan gaan vele positieve eigenschappen van de honing verloren
    • De vleermuizen zijn erg nuttige diertjes omdat iedere vleermuis elke nacht honderden insecten verorbert die daardoor geen schade meer veroorzaken aan onze gewassen.

Rond half vijf sloten we deze interessante middag af en keerde iedereen weer per fiets of auto huiswaarts. Jammer voor de thuisblijvers want een veelgehoorde opmerking vanmiddag was , “wa was ut sjon en zo kort bij husj”

De foto’s van het bezoek aan de Boswachterij “De Kievit” zijn onder het kopje Foto’s geplaatst.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *