Inschrijven dagtocht Hattem

Dagtocht Hattem
Op 13 februari hebben we een dagtocht gepland naar het oude Hanzestadje Hattem. Dit stadje ligt op de linkeroever van de IJssel, tegenover Zwolle.
De binnenstad is aangewezen als beschermd stadsgezicht en herbergt vele monumenten, zoals een raadhuis in Renaissance-stijl, een gotische pijlerbasilica met tufstenen Romaanse toren en een herbouwde achtkantige bovenkruier “De Fortuin”.
Daarnaast zijn er meerdere musea in Hattem, o.a. het Anton Pieckmuseum, het Bakkerijmuseum en het Voermanmuseum.
Eerst gaan we naar het Anton Pieckmuseum. Hier heeft iedereen vrije tijd om op eigen gelegenheid dit prachtige museum te bekijken. Anton Pieck was al op jonge leeftijd een succesvol kunstenaar. Zelf noemde hij zich ambachtsman vanwege het vakmanschap tekenen. Zoals we weten gaf hij een extra dimensie aan zijn werk, waardoor dat zeker kunst genoemd mag worden. In 1951 begon Piecks
zoveelste avontuur: de Efteling. Een uniek park, dat is uitgegroeid tot het grootste recreatiepark van ons land. Vanaf 1951 heeft Pieck er meer dan dertig jaar aan meegewerkt. Elk jaar kwam er iets nieuws bij en de Efteling werd een begrip!
Na de lunch gaan we naar het Nederlands Bakkerijmuseum. Dit is een belevingsmuseum voor jong en oud. Het is het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum van ons land. Iedereen geniet op een originele manier van de geschiedenis van brood en banket. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal. Het museum bestaat uit twee voormalige stadsboerderijen, een gelagkamer en een stalhouderij. Ook krijgen we een leuke demonstratie over hoe dit alles werkt.

We vertrekken om 8.00 uur vanaf het Alexanderplein.
Onderweg hebben we een korte koffiestop. We proberen om ca. 18.00 uur weer terug te zijn, waar we de dag afsluiten met een brunch in het Oranjehotel. De aard van de gebouwen is toegankelijk voor rollators, echter met gebruikmaking van trapliften.
De inschrijving is op 9 januari om 14.00 uur in d’n Binger.
De eigen bijdrage is vastgesteld op €60,00 (incl. brunch) en €45,00 (excl. brunch).

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *