Peel en Maas in beweging

De Ouderenadviseurs van KBO willen jullie attenderen op onderstaande activiteit die dagelijks 2x door het TV kanaal van de lokale omroep Peel en Maas wordt uitgezonden.
Mogelijk kan dit voor veel mensen een structurele activiteit worden om de dag op een betere manier door te brengen door de sociale onthouding, die er nu is i.v.m. het corona virus en het is nog gezond ook.

TIP: Programma Peel en Maas in beweging
Vanaf april 2017 is er een tv programma op het tv kanaal van de lokale omroep Peel en Maas in beweging.
Momenteel zitten wij in een lastige periode in verband met het coronavirus. Er zijn allerlei maatregelen van kracht die het onmogelijk maken om onze sociale contacten te kunnen blijven onderhouden.
Ook de ouderen en kwetsbare inwoners kunnen hierdoor niet meer naar de activiteiten van de dorpsontmoeting, Zonnebloem, KBO, ook de sociale contacten met kinderen, familie en vrienden enz. wordt afgeraden.
Hierdoor kunnen mensen zich alleen voelen of zelfs eenzaam nu ze zo aan huis gebonden zijn.
Daarom willen wij het programma Peel en Maas in beweging extra onder de aandacht brengen. In het programma worden elke dag oefeningen aangeboden waar iedereen aan kan deelnemen.
De mensen kunnen deze oefeningen thuis volgen en uitvoeren. Het doel is om op deze manier meer ouderen aan het bewegen te krijgen. Momenteel ook een activiteit die een zinvolle invulling kan geven aan je dag.
De uitzendingen worden elke dag om 10.30 uur en 15.30 uur op het tv-kanaal uitgezonden. In het programma worden oefeningen aangeboden die aan tafel uitgevoerd kunnen worden.
Elke uitzending bevat enkele oefeningen, die regelmatig worden herhaald.
Ook is er aandacht voor valpreventie.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten, PR en Communicatie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *