Werk maken van eenzaamheid

Begin vorig jaar startte KBO Limburg het project “Samen tegen Eenzaamheid”.
Als eerste werd een aantal pilot gemeenten gezocht waarmee intensief zou worden samengewerkt om brede ervaring op te doen als het gaat om de aanpak. Belangrijk daarbij is dat al die ervaringen beschikbaar komen voor heel Limburg en mogelijk hier en daar als inspiratie kunnen dienen.
Guus van Egdom, de projectleider van KBO Limburg, zei het volgende: “We wilden overal gaan praten over eenzaamheid en vooral ook onze KBO afdelingen inschakelen bij de aanpak. Senioren voor senioren! En toen kwam Corona.”
Maar ondanks Corona is er toch veel gebeurd! Guus van Egdom: “We zijn in zeven gemeenten actief bij het samen ontwikkelen van een eenzaamheidsaanpak. Overal gebeurt het nodige, en er is best veel verschil tussen gemeenten. Daar leren we veel van”
Gelukkig kunnen we weer bij elkaar komen, en Guus is bereid gevonden om bij ons in Meijel over zijn ervaringen te komen vertellen. En natuurlijk wil hij ook samen met iedereen kijken naar wat er in Meijel al gebeurt en nog zou mogen gebeuren.
Op 10 november zal hij een lezing houden van maximaal een half uur en zal hij ook graag met iedereen in gesprek gaan. Hij gaat het hebben over eenzaamheid, met name wat we er onder verstaan. En hij zal het hebben over de aanpak van eenzaamheid in Limburg en onder andere die in Peel en Maas.
KBO Limburg wil werk maken van de aanpak eenzaamheid, samen met de afdelingen, samen met álle senioren.
Kom daarom op 10 november naar deze middag in d’n Binger van 14.00 u – 15.30 u.

Werkgroep Info en Advies/KBO Meijel
Ouderenadviseurs

Dit bericht is geplaatst in Info en Advies met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *