Verslag van de themamiddag Sint Jozef Wonen en Zorg

Op woensdag 13 april mochten we veel belangstellenden verwelkomen op deze themamiddag. Marion Oomen en Gea Roza, werkzaam bij Sint Jozef Wonen en Zorg presenteerden deze middag.

Voor de pauze lichtten ze toe wat er de afgelopen jaren veranderd is, vooral cliëntgericht werken staat hoog in het vaandel. Dit houdt in dat de cliënt bepaalt wat hij/zij wil.

Ze hebben momenteel zeven huiskamers voor mensen met dementie en één huiskamer voor mensen met een lichamelijke beperking. Bij elke huiskamer horen acht of negen appartementen voor één persoon.

De negentien nieuwe aanleunwoningen zijn bijna klaar, hier kunnen ook echtparen wonen. Deze kunnen zoveel of zo weinig zorg inkopen als ze zelf willen of nodig hebben. Men wil stimuleren om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen.

In het restaurant kan men als niet inwonende van Sint Jozef Wonen en Zorg terecht voor een kop koffie, lunch of diner en een praatje. De dagbesteding is vanaf juni 2022 zeven dagen per week toegankelijk van 08:00 uur tot 20:00 uur.

Na de pauze met wat lekkers werd toegelicht hoe het in zijn werk gaat met alle wetgevingen op het gebied van zorgverlening. O.a. dat het Centrum Indicatiestelling Zorg (C.I.Z.) bepaalt hoe urgent een plaatsing is. En dat het niet altijd mogelijk is om in Meijel te kunnen blijven wonen. Dit is ook afhankelijk van een beschikbare plek. Is deze er niet, dan wordt gekeken waar wel plek is.

Al met al een interessante middag met veel informatie

Werkgroep Info en Advies/Ouderenadviseurs.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten, Info en Advies met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *