Verslag van de jaarlijkse schietwedstrijd

Op 30 juli 2022 vond onder zonnige omstandigheden de jaarlijkse schietwedstrijd van de KBO  plaats bij de Schutters van Sint Nicolaas. We werden gastvrij ontvangen onder het genot van een kopje koffie. Nadat alle deelnemers aanwezig waren kregen we een technische instructie hoe we veilig konden schieten.  Na loting voor de startvolgorde werd er een aanvang genomen  met het schieten.
De eerste schoten werden toch wel met een beetje zenuwen gelost. Maar rap kregen we er allemaal  meer vertrouwen in en werd er flink op gespeculeerd waar je moest gaan schieten om de vogel naar beneden te krijgen.
Na vier rondes was de vogel bovenaan helemaal losgeschoten.  Joke Bruinen  was aan de beurt  en schoot de vogel dusdanig dat deze omklapte. De volgende schutter Ans Creemers schoot hem nog meer los. Jos Janssen schoot daarna het laatste stukje eraf, waarmee de vogel nog vast zat en werd daarmee de nieuwe Schutterskoning van de KBO voor het jaar 2022. Volgend jaar zal deze titel weer verdedigd gaan worden. Onder het genot van een goed verzorgde barbecue werd de gezellige namiddag afgesloten.

Op de website onder het kopje Foto’s is er een fotoverslag geplaatst van het schieten en BBQ bij schutterij St. Nicolaas op 30 juli 2022.

Dit bericht is geplaatst in KBO Sportief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *