Verslag Huifkartocht met BBQ

Woensdagmiddag 14 september gingen we op pad richting Someren.
Ondanks de regen was er een goede stemming en gingen we naar de paardenmanege “Het Keelven”. We werden hier vriendelijk ontvangen met koffie of thee en een lekker stukje vlaai.
Hierna gingen we, met nog steeds druilerig weer, naar de huifkar voor de rit door het buitengebied van Someren, richting de tropische vlindertuin klein Costa Rica.
In de ontmoetingsruimte was een prachtig tropisch aquarium met koraal en koraalvissen. Vooral de kleurenpracht was opvallend en deed een televisie vergeten.
Na een korte uitleg ging iedereen zijn eigen weg in de tropische vlindertuin, waar talrijke tropische planten zoals bananen- en koffieplanten te zien waren, allemaal duidelijk voorzien van een omschrijving in welke landen deze planten groeien.
De temperatuur binnen was ook echt tropisch!Opvallend was het los rondvliegen en los lopen van de tropische vogels.
Hoewel je af en toe goed moest kijken, waren de tropische vlinders wat betreft de grootte en kleurenpracht heel bijzonder.
Ook heel bijzonder was de zoetwater vijver met schildpadden, haaien, roggen en nog meer tropische vissen. Wel uitkijken want sommige kunnen lelijk bijten.
Het bezoek aan deze tropische tuin was echt bijzonder en leerzaam.
Toen was het tijd om met de huifkar terug te gaan richting manege.
Een prachtige tocht door het mooie buitengebied van Someren, vooral omdat de regen inmiddels was gestopt.
Bij de manege aangekomen kregen we een rondleiding met uitleg over het bedrijf en konden we ook de stallen bezoeken. Van de paarden en pony’s, die op stal stonden, waar ook nog een adoptieveulen was te zien,  kregen we toch een indruk van dit bedrijf wat toch 10 hectares groot is.
Toen was het tijd voor een aperitiefje en werd in tussentijd het vuur voor de barbecue aangestoken. Toen kon de chef beginnen met het vlees op de barbecue te bereiden.
Na het aperitiefje was het tijd om aan te vallen.
Het rijkelijk gevulde barbecue pakket, bestaande uit 5 soorten vlees, salades, brood, frietjes en koude schotel overtrof alle verwachtingen en iedereen liet zich dit goed  smaken.
Tegen zeven uur was het tijd om richting Meijel te gaan en kwam er einde aan een leuke middag, waarvoor de deelnemers de organisatie graag willen bedanken.

De foto’s van de huifkartocht zijn op de website onder het kopje Foto’s geplaatst

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *