Vakantietrip 2023

Vijf–daagse reis naar de Eifel in Duitsland, zon. 11 juni t/m dond. 15 juni.

Onlangs zijn we zijn weer gestart met de voorbereiding van onze vakantie in 2023. Voor deze vakantiereis zijn naast KBO-leden ook niet-KBO-leden welkom.

De keuze is gevallen op de Eifel in Duitsland. Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van de enquête na onze vakanties in 2019 en 2022.

Het Eifelgebied is een prachtig gebied in Noord-Rijn Westfalen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België. Het is een zeer geliefd vakantiegebied met talloze mogelijkheden voor een zeer afwisselende vakantie. We reizen met een luxe touringcar van reisbureau Ghielen, die wordt bestuurd door een ervaren chauffeur.

We logeren in Eifelhotel Daun in het plaatsje Daun, dit is een All In hotel. Daun is gelegen aan het smalle riviertje de Lieser en ligt in de Vulkaaneifel. Daun is een romantisch stadje midden in de vulkanische Eifel. Bekend zijn de 3 vulkaanmeren, ook wel Maare genoemd. De unieke landschappen in dit middengebergte zijn prachtig en zeer afwisselend.
Ook voor deze reis hebben we de belangrijkste informatie voor u weer op een rijtje gezet.

PROGRAMMA.

Zondag 11 juni:
Met een luxe touringcar van de fa. Ghielen vertrekken we om 08:30 uur vanaf het Alexanderplein. Onderweg kunt u al genieten van het mooie natuurschoon van de Eifel. Een korte koffiestop zal niet ontbreken. Tegen de middag arriveren we bij ons hotel, waar we ook de lunch gebruiken. Na de lunch is er tijd om Daun te verkennen of een wandeling te maken door de natuur.
Na het diner is er elke avond een avondprogramma van het hotel.

Maandag 12 juni:
Na het ontbijt gaan we naar Gerolstein voor een bezoek aan het Gerolsteiner Besucherzentrum. Hier wordt ons uitgelegd hoe mineraalwater ontstaat. We  kunnen tevens zien hoe het in de fles komt. Hierna gaan we terug naar het hotel voor de lunch.

Na de lunch gaan we naar Neroth, waar we een bezoek brengen aan het Mausefallenmuseum.

Dinsdag 13 juni:
Na het ontbijt vertrekken we met de bus van het hotel voor een prachtige tocht door de Eifel en de Moezel naar Trier.
Hier kunnen we ook ons lunchpakket gebruiken.

Woensdag 14 juni:
Op deze dag vertrekken we na het ontbijt richting Luxemburg Stad. Deze stad is de belangrijkste stad in het Groothertogdom Luxemburg en is dan ook de hoofdstad. Ook in Europa speelt deze stad een belangrijke rol. Dit komt omdat het één van de belangrijkste locaties is van Europese instellingen. Omdat heel wat inwoners van het land dan ook werken in één van deze instellingen, woont maar liefst een derde van de bevolking van het land in de stad. Hier maken we onder leiding van een gids een rondrit door de stad. We gebruiken de lunch onderweg in de vorm van een lunchpakket. Na de lunch gaan we naar Echternach, De stad  ligt aan de Sûre, die daar de grens vormt met Duitsland. Echternach is het toeristische hoogtepunt van Luxemburg en telt ruim 5.000 inwoners. Haar toeristische aantrekkelijkheid dankt ze aan de mooie ligging in ‘Klein Zwitserland‘ en de vallei van de Sûre. Hier kan men op eigen gelegenheid door de Altstad en de markt wandelen.

Donderdag 15 juni:
Dit is alweer onze laatste dag. Na het ontbijt worden de koffers in de bus gezet en vertrekken we naar Vogelsang. Dit is een voormalig Nazikamp. Hier krijgen we een rondleiding met Nederlandstalige gidsen. Het geheel is een fascinerend complex uit de nazitijd met indrukwekkende gebouwen in een prachtige omgeving. ’s Middags is er de lunch bij restaurant de Lange Man in Monschau Vervolgens is er nog wat vrije tijd in het gezellige plaatsje Monschau. Via een toeristische route gaan we terug naar Meijel. De reis wordt afgesloten met een brunch in het Grand Café Goeije.

DE PRIJS VAN DEZE VAKANTIETRIP.
Alle kosten van entree, gidsen en lunches evenals alle drankjes in het hotel zijn in de prijs inbegrepen.
Ons hotel is een All Inclusief hotel. In het hotel zijn koffie/thee en cacao de gehele dag gratis. Tussen 17:00 uur en 24:00 uur zijn ook alle (normale) drankjes gratis. Alleen voor de eigen consumpties buiten het hotel, moet u uw eigen beurs trekken.
Verder kan er gratis gebruik gemaakt worden van een Jeu de Boulesbaan. Iedere avond is er vertier en entertainment o.a. livemuziek, wijnproeverij en quizavond. Hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd.
Bij een minimum deelname van 32 personen bedraagt de prijs voor deze trip € 555,00.
Dit bedrag is hoger dan we gewend zijn. Dit omdat de prijzen afgelopen periode flink gestegen zijn; echter daar tegenover staat, dat we nu in een All In hotel zitten.
Het bedrag kan wijzigen bij meer of minder deelnemers.
Het hotel kent slechts 4 éénpersoons-kamers. De toeslag hiervoor bedraagt € 140,00.
Toekenning hiervoor geschiedt op volgorde van binnenkomst.
Na boeking dient zoals gebruikelijk een aanbetaling van € 50,00 p.p. te worden voldaan, bankrekening nr. NL57 RABO 0133422917 t.n.v. Ouderenver. KBO-Meijel.
Het restant dient betaald te zijn vóór 24 februari 2023.

ANNULERINGSVERZEKERING.
Als organisatie stellen we een annuleringsverzekering verplicht en een reisverzekering is raadzaam. Voor deelnemers, die geen eigen doorlopende annuleringsverzekering hebben, kunnen we dit via Ghielen regelen. Voor de annuleringsverzekering moet u rekenen op        ± € 37,50 en voor de reisverzekering op ± € 10,25.

ZELFSTANDIG REIZEN.
U dient zelfstandig te kunnen reizen. Bent u voor bepaalde zaken op hulp aangewezen, dan dient u deze hulp vooraf zelf te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld door uw partner of door iemand mee te vragen, die deze hulp verleent. U mag deze hulp dus niet afschuiven op de rest van het gezelschap. Dit laat natuurlijk onverlet, dat we elkaar in voorkomende gevallen een handje helpen.

AANMELDING.
Natuurlijk willen we graag zo spoedig mogelijk weten of er voldoende belangstelling bestaat voor deze trip. Aanmelden voor deze reis is vanaf nu mogelijk tot uiterlijk 5 februari 2023.
U kunt hiervoor bellen met Peter Creemers (077 – 466.17.19) of u stopt een briefje bij hem in de bus met daarop uw naam, adres en telefoonnummer (Churchilllaan 20). In dit geval neemt Peter zo snel mogelijk contact met u op.
Deelnemers, die zich melden na de inschrijftermijn, worden op volgorde van aanmelding op een wachtlijst geplaatst.
Nog vragen? Neem dan contact op met Peter, telefoon 077 – 466.17.19, Churchilllaan 20.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *