Nieuwspagina

Aanbieding voor leden KBO Meijel vanaf 1 september 2021:

Omdat er steeds minder gebruik gemaakt wordt van het leercentrum van de KBO en meer de nadruk gelegd wordt op leren aan huis, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigen computer of laptop, wordt onderstaande hardware verkocht.

  • 5 x Dell monitor E24” met VGA aansluiting             € 40,00 / stuk
  • 1 x Dell monitor E198FP 19” met VGA aansluiting € 25,00
  • 5 x HP usb muis                                                              €   5,00 / stuk
  • 5 x HP usb toetsenbord                                                 €   5,00 / stuk
  • 5 x Sennheiser HD201 koptelefoon                            € 10,00 / stuk

Hebt u interesse in 1 of meerdere artikelen, laat dit even weten via mail aan:
info@kbo-meijel.nl.

Onderstaand enkele afbeeldingen van de artikelen.

In eerste instantie zijn deze artikelen alleen beschikbaar voor leden van KBO-Meijel. Indien er meerdere gegadigden zijn voor hetzelfde artikel, zullen deze door loting aangewezen worden. Correspondentie hierover is niet mogelijk.

 

Met ingang van 8 november 2019 zijn we intern verhuisd in d’n Binger

We zijn van de 1e etage verhuisd naar de begane grond, lokaal 6, de Altèrna Zaal, deze bevindt zich in de gang waar ook de toiletten te vinden zijn.

Door deze verhuizing zijn we voor iedereen beter bereikbaar, je hebt geen trap of lift meer nodig om daar te komen.

 

Zowel Seniorweb met computerspreekuur als het Infoloket Ouderenadviseurs kunt u hier vinden op de gebruikelijke tijden.

 

 

 

 

 

Seniorweb

De afdeling Meijel van Seniorweb is sinds 1 januari verhuisd naar de bibliotheek in D’n Binger. Hierdoor zijn we beter bereikbaar geworden omdat u geen trappen meer hoeft te lopen en gewoon de lift kunt gebruiken.

Elke maandagavond tussen 18.30 en 19.30 uur kan iedereen hier terecht, niet alleen met vragen over computer, laptop, tablet en mobiele telefoon, maar ook met vragen over E-mail, Internet, Word, Excel etc.
U hoeft hiervoor geen lid van KBO te zijn, en het is helemaal gratis.

AVG
Met ingang van 25 mei 2018 is een nieuwe wet van kracht: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is Europese wetgeving, die de in 2001 ingevoerde Wet bescherming persoonsgegevens vervangt.
Ook KBO Meijel krijgt met deze nieuwe regelgeving te maken. Als vereniging verwerken wij nl. uw persoonsgegevens in de ledenadministratie. Dat is ook nodig om te functioneren als vereniging en voor u als lid datgene te doen, waarvoor u lid bent geworden.
Een overzicht van de manier waarop KBO afdeling Meijel met uw persoonsgegevens omgaat, is beschreven in het privacystatement KBO afdeling Meijel. Dit statement is vastgesteld in de bestuursvergadering van 28 mei jl. Dit document is een groeimodel. Indien nodig wordt dit document aangevuld. De laatste versie van het privacystatement kunt u steeds vinden op de website KBO Meijel door op deze link te klikken.

Link met Parochie Sint Nicolaas
Om de leden van KBO-Meijel nog beter van dienst te kunnen zijn hebben we aan de rechter-boven-kant, waar ook de icoontjes staan van Facebook en YouTube, een icoontje met een link naar Parochie Sint Nicolaas toegevoegd. Hierdoor kunt u van de KBO-website meteen doorgaan naar de website van Parochie Sint Nicolaas Meijel.

Vraag en Aanbod
Sinds eind vorig jaar was de rubriek “Vraag en Aanbod” als extra service beschikbaar. Omdat er nagenoeg geen gebruik van werd gemaakt is deze service per 7 december 2017 gestopt.
Hiervoor in de plaats is de rubriek “Voordeelacties KBO-leden” in de plaats gekomen.

Computer spreekuur
Misschien wist u het nog niet maar wij staan elke maandag van 18:30 tot 19:30 voor u klaar. Heeft u hulp of advies nodig op computergebied loop dan gerust even bij ons binnen.
Ook met vragen over tablets, smartphones en cursussen kunt u bij ons terecht.
Iedereen kan hier vrijblijvend binnenlopen, u hoeft hiervoor geen lid van KBO te zijn.
U vindt ons in het KBO-lokaal in d’n Binger (t.o.v. de Bibliotheek). Tot maandag ?

Vraag en Aanbod
Sinds eind december is er de rubriek “Vraag en Aanbod” definitief in de kopregel op de website geplaatst. Het is bedoeld als een soort van marktplaats of dienstveiling.
Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als hier volop gebruik van gemaakt gaat worden.
Onderstaand enkele voorbeelden voor deze rubriek.

  • ik heb hulp nodig om een lamp op te hangen. Wie is bereid tegen een kleine vergoeding mij te helpen?
  • Ik heb vrije tijd over. Ben best bereidt bij iemand de tuin te doen, wel tegen een kleine onkostenvergoeding.
  • Ik heb onlangs de zolder opgeruimd en heb nog een aantal leuke tinnen vaasjes staan. Wie wil ze gratis hebben?
  • Ik ben op zoek naar enkele onderdelen van een oude stoomtrein, nummer…. Uit 1956. Wie kan mij hierbij helpen.
  • Ik heb 2 kinderen van 3 en 5 jaar. Ik ben op zoek naar een oppas oma voor 2 uur in de week. Heb zelf geen ouders meer. Zou wel leuk zijn voor de kinderen. Hebben ze weer een oma waar ze naar uit kunnen kijken.

Het zou erg leuk zijn als we er met zijn allen gebruik van maken of de kinderen die namens u iets aan te bieden hebben. Leuker kan het KBO het toch niet maken.

Nieuwsblad digitaal
Vanaf 12 november is het mogelijk om het nieuwsblad ook op de computer te lezen op de internetpagina van KBO-Meijel. Dit staat onder het kopje Nieuwsblad.
Het wordt weergegeven in de vorm van een pdf-bestand.
De voordelen hiervan zijn dat er gebruik gemaakt kan worden van een groter lettertype, en voorzien van mooiere visuele informatie.
Ook is het nog mogelijk om dit op de eigen computer uit te vergroten.

Website
Onze afdeling heeft meer dan 1050 leden. We verzorgen computerlessen en fotocursussen. Dan kun je het niet maken om geen eigen website te hebben.
Daarom is in het bestuur besloten om een redactieraad te vormen, met de leden Huub Grommen, Theo Engelen en Leo Titulaer. Martin van Asten was bereid om de website in te richten en te onderhouden. Sinds juni 2016 verschijnen er al regelmatig artikelen. Ook vindt u er veel informatie over de organisatie van de KBO en adressen waar u terecht kunt.
Een eigen website is mooi, maar moet ook onderhouden en regelmatig “gevoed” worden met nieuws. Een mooi voorbeeld hiervan was het verslag van de natuurtocht en de gezellige vakantietrip met de vele foto’s. Willen we de site levendig houden, dan moet deze ook “gedragen” worden door de diverse werkgroepen en vooral de leden zelf! Dat wil zeggen dat u zelf ook informatie aan kunt leveren! Wij denken dan bv aan een mooie foto van een bijzondere gebeurtenis, die u ons toe kunt sturen. Of wie vindt het leuk om een nieuwe rubriek te starten van b.v. een wekelijks recept? Of wie heeft gewoon een leuk verhaal, dat u met anderen wilt delen?! Wij als redactie zouden het bijzonder op prijs stellen, als u mee wilt doen om onze KBO-site tot een succes te maken!

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie(s).

Informatie kunt u sturen naar het volgende mailadres: kbo-meijel@outlook.com