Dagtocht naar België en Zuid-Limburg

Wanneer:           24 juli.
Vertrek:              08:45 uur vanaf het Alexanderplein.
Eigen bijdrage:  € 60,00 incl. brunch en € 45,00 excl. Brunch.
Inschrijven:        6 juni om 14:00 uur in d’n Binger.

We vertrekken vanaf het Alexanderplein richting Station Simpelveld. Op het station van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. kunnen we een bezoek brengen aan het treinen-depot en de bijbehorende werkplaats. Hier wordt al het rijdende materieel door enthousiaste vrijwilligers onderhouden.
Om 10:45 uur stappen we in de stoomtrein. We reizen dan dwars door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Beleef de romantiek van reizen uit lang vervlogen tijden en droom weg in het luxe pluche van de 1e klasse rijtuigen. Hierna hebben we de lunch.
Na de lunch gaan we naar het Brouwerijmuseum te Bocholt in België. Bent u nieuwsgierig naar het geheim achter zo’n fris getapte pint? Wilt u ook weten hoe uw bier z’n betoverende smaak, geur en kleur krijgt? Dat kan in het Bocholter Brouwerijmuseum. Onder begeleiding van de gidsen komt u alles te weten over de vaak vreemde, maar altijd vernuftige technologieën uit vroegere tijden. In dit museum maken we een reis door de tijd. Het museum is doordrenkt met een merkwaardige en nostalgische brouwgeschiedenis. Hier beleef je grappige anekdotes en straffe volksverhalen over een leven vol vertier en plezier. En het resultaat van die eeuwenoude cultuur kunnen we zelf proeven in het originele museumcafé of op het (zonovergoten) buitenterras. Daarna rijden we terug naar Meijel, waar we de dagtocht afsluiten met een brunch bij de Goejje.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *