Bezoek Passiespelen

Bezoek Passiespelen in Tegelen.
Velen van u hebben ongetwijfeld al eens gehoord van de Passiespelen in Tegelen.
Mogelijk zijn er al een aantal leden ooit geweest. Iedere 5 jaar wordt er een nieuwe versie van de passiespelen opgevoerd in het theater “De Doolhof” nabij het centrum van Tegelen.
Ook in 2020 is dit weer het geval. De toeschouwer aan de Passiespelen krijgt een spectaculair schouwspel. Het evenement is uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure. Het lijdensverhaal krijgt een nieuwe dimensie, een diepe en menselijke tragedie vermengt met een Goddelijke triomf. Het moet een geheel nieuwe en andere voorstelling worden. De afgelopen edities waren toch vooral op de oude tradities gestoeld. Men wil nu meer rekening houden met de veranderde tijdsgeest: de bezoekers weten steeds minder van de Bijbelse geschiedenis, maar worden wel nog altijd geraakt door de boodschappen uit het Passiespel. Bij de komende editie zullen daarom meer personages in het verhaal verwerkt worden.”

De Passiespelen zullen echter niet de kant opgaan van het populaire tv-spektakel The Passion, dat meer op entertainment en populaire muziek is gestoeld.

Enthousiast???
In deze toneelvoorstelling wordt het verhaal van het lijden en de kruisiging van Jezus uitgebeeld. Het gros van de deelnemers zijn plaatselijke amateurs. De laatste editie is door ruim 38 duizend mensen bezocht. Een gedramatiseerde weergave van de laatste dagen uit het leven van Jezus. De mensen spiegelen zich aan het gebeuren op Golgotha en in Jeruzalem, maar ook aan alles wat daaraan vooraf ging in Galilea en Judea.
Toeschouwers worden “mee-belevers” door een aangrijpend en spectaculair theaterevenement dat velen zal boeien.
KBO-Meijel wil u daarvan laten meegenieten. Een dag waarbij een waardevolle passie én gezelligheid voorop staan en waarbij u deelgenoot wordt van het eeuwenoude verhaal.
Op zondag 7 juni 2020 willen wij een bezoek brengen aan dit theatergebeuren. Je zult wederom verbazen, verwonderen en verdiepen. De Doolhof heeft 2700 overdekte, comfortabele zitplaatsen en wij kiezen voor plaatsbewijzen op de eerste rang.
Rolstoelers hebben extra plaatsen met een begeleidersplaats.

Om zeker te zijn van goede plaatsen willen we vroegtijdig kaartjes bestellen. Daarom is de inschrijving voor het bezoek aan de Passiespelen op donderdag 7 november om 19:00 uur in d’n Binger.

We gaan met eigen vervoer, dus degene die wil rijden graag even opgeven.

De eigen bijdrage is €35,00. Dit is inclusief koffie en vlaai.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *