Bericht van Dorpsvervoer Meijel

Vanaf vandaag zijn de maatregelen om het coronavirus te beteugelen aangepast, de scholen zijn weer open en  kappers en fysiotherapeuten mogen weer aan de slag. Met het versoepelen van de regels komen er ook weer de eerste aanvragen voor Dorpsvervoer. Een ritje naar de kapper, de fysio, de tandarts.

Wij als bestuur van het Dorpsvervoer hebben het volgende standpunt ingenomen.
In principe willen we wachten met het opstarten van het Dorpsvervoer tot 2 juni.
Even afwachten wat de versoepeling van de maatregelen voor gevolgen heeft. Komen er weer meer besmettingen of blijft het toch redelijk stabiel. Pas als daarover duidelijkheid is nemen we een definitieve beslissing omtrent de herstart. De mensen die we vervoeren en ook veel van onze chauffeurs behoren immers tot de kwetsbare groep. Gezondheid gaat boven alles.
In de week voorafgaand aan 1 juni zullen we een definitief besluit nemen!
Als we besluiten om 2 juni weer te starten zullen we zorgen dat er voor iedere chauffeur een mondkapje beschikbaar is en dat er desinfectiegel in de auto aanwezig is.  Je kan dan je handen altijd ontsmetten nadat je b.v. een rollator in of uit de auto hebt gezet. Voor chauffeurs die dat willen zetten we een doos met handschoenen in de auto.
We kunnen ook afspreken om personen alleen op de achterbank te vervoeren om zodoende zoveel mogelijk afstand te creëren.
Net zoals in het openbaar vervoer zijn passagiers verplicht om een mondkapje te dragen.

Met vriendelijke groet,

Leo Strijbos

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *