Lentewandeling

In afwijking van eerdere berichten is de Lentewandeling niet op woensdagmiddag 27 april (Koningsdag) maar op woensdagmiddag 20 april. We vertrekken om 13:00 uur vanaf het Schutterslokaal van Schutterij St. Nicolaas voor onze jaarlijkse Lentewandeling.
Dit jaar gaan we naar de Mariapeel, een mooi gebied tussen Helenaveen en Griendtsveen.
Dit gebied staat onder beheer van Staatsbosbeheer. Het omvangrijke, natte gebied is van grote betekenis voor de avifauna. In de Peel leven met name veel kleine insectenetende zangvogels zoals de Blauwborst en de Sprinkhaanzanger. Uiteraard komen er ook veel weidevogels, eenden en ganzen voor. Momenteel wordt er door Staatsbosbeheer hard gewerkt in de Mariapeel.

Wandel mee en laat je nieuwsgierigheid de vrije loop. Wij geloven, dat wandelen bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. Zorg wel voor goed stevig schoeisel en houd rekening met mogelijk natte ondergrond.

De wandeling zal ca. 1½ uur duren. Na afloop is er weer de traditionele koffie met vlaai.

Wanneer:     woensdag 20 april.
Vertrek:        13:00 uur vanaf het schutterslokaal St. Nicolaas.
Kosten:        € 5,50 per persoon.
Vervoer:       met eigen auto’s.
Inschrijving:  donderdag 7 april om 14:00 uur in d’n Binger.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *