Vakantiereis 2022

De vakantiereis 2022 van 16 mei tot en met 20 mei 2022 naar Odoorn gaat definitief door. Nog interesse? Neem dan contact op met Peter Creemers, telefoon 077-4661719.

PROGRAMMA;

Maandag 16 mei:
Met een luxe touringcar van de fa. Ghielen vertrekken we om 8.30 uur vanaf het Alexanderplein. Met een korte onderbreking voor een kopje koffie rijden we naar Schoonoord. We bezoeken het openluchtmuseum waar u kunt kennismaken met de reuzen Ellert en Brammert. Het museum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe zien. In de gezellige herberg gebruiken we ook de lunch. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Odoorn.
Na het diner is er iedere avond een avondprogramma van het hotel.

Dinsdag 17 mei:
Vandaag bezoeken we de Meyer werft in Papenburg (Duitsland) waar de imposante cruiseschepen worden gebouwd. Tijdens een rondleiding van ongeveer 2 uur, vertelt een Nederlandstalige gids alles over een van de grootste scheepswerven van Duitsland.
De Meyer Werft biedt de groep vanuit bezoekersgalerijen de mogelijkheid om de bouw van de cruiseschepen op een afstand te volgen.
In Papenburg gebruiken we ook de lunch.
Na de middag bezoeken we vestingstadje Bourtange. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine sfeervolle vestingstad.

Woensdag 18 mei:
Op deze dag staat Assen, de hoofdstad van Drenthe op het programma. Hier maken we een ruime stop. Het centrum wordt gevormd door de Brink, waaraan het oude Provinciehuis ligt. Jaarlijks wordt er in Assen de TT-motorraces gereden.
’s Middags gaan we naar het plaatsje Gasselternijveen, naar boerin Agnes van Boer zoekt vrouw. Zij vertelt u het prachtige verhaal waarom zij boer is geworden en laat ons genieten van een boeiende advocaatproeverij.

Donderdag 19 mei:
Na het ontbijt maken we met de bus een mooie zwerftocht door het Baggerveen. Het Amsterdamse Veld is het enige hoogveengebied dat we nog kennen in Drenthe.
Het hoogveen wordt onderhouden door een schaapskudde van wel 1000 schapen. ’s Middags gaan we naar het plaatsje Frederiksoord. Hier bezoeken we het museum de Proefkolonie, de eerste en oudste kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. Men bouwde drie gestichten voor arme gezinnen, wezen en landlopers. In 1859 nam de rijksoverheid de gestichten over, wezen en vondelingen maakten plaats voor mensen die veroordeeld werden tot een gevangenisstraf. Via een mooie route rijden we terug naar Odoorn.
’s Avonds is er natuurlijk naast het avondprogramma van het hotel ook onze Meijelse Avond.

Vrijdag 20 mei:
Dit is alweer onze laatste dag. Na het ontbijt worden de koffers in de bus gezet en verlaten wij Odoorn, op weg naar Borger. Hier liggen de grootste hunebedden van Nederland. Vervolgens rijden we naar Hattem, waar we ook de lunch zullen gebruiken.
’s Middags bezoeken we het bakkerijmuseum en zijn we getuige van een komische “Krakelingenshow”.
De reis wordt afgesloten met een diner in het Grand Café Goeije.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *