Dagtocht naar de Floriade

Op 15 juni hebben we een dagtocht gepland naar de Floriade, een mooi dagje uit tussen de bomen, groenten, fruit en bloemen. Deze zevende editie van de Floriade vindt plaats in Almere. Elk decennium komen alle tuinbouwexperts van over de hele wereld samen op de Floriade in Nederland om groene oplossingen te presenteren om de steden van de wereld leuker, mooier en duurzamer te maken. De expo 2022 is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.
Dit jaar zullen meer dan 400 deelnemers uit de hele wereld hun nieuwste groene innovaties, oplossingen en toepassingen laten zien. Het is vrijwel zeker dat je na je bezoek geïnspireerd zult zijn om je eigen tuin, balkon of huiskamer te verrijken met groene opties.

Maar het Floriade programma is meer.  Naast alle innovaties die er te zien zullen zijn, zal de Floriade Expo 2022 ook kunst en cultuur laten zien, met tentoonstellingen, livemuziek, entertainment en orkesten die in het park optreden. En je zult ook geen honger lijden, want er zal een keur aan restaurants, food trucks en proeverijen zijn met lokale producten, gezonde snacks en volledige maaltijden.

Op de Expo kun je ook landenpaviljoens bezoeken waar landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden. Een stad kan niet zomaar groen worden als daarvoor geen ruimte is, zowel ondergronds als bovengronds. Je ziet hoe stad en groen samen kunnen gaan. Bovengronds zie en ruik je diverse bloemen en planten en ondergronds vind je verschillende mineralen en water, de voeding voor planten. In de stad wordt deze ondergrondse ruimte gebruikt voor allerlei faciliteiten, zoals leidingen en kabels. Ben je benieuwd hoe dat gecombineerd kan worden met de wortels van de planten die daar ook moeten groeien? Ontdek hier hoe het samenkomt.

De eigen bijdrage voor deze dagtocht is vastgesteld op € 62,50 incl. brunch of € 50,00 excl. brunch. Beide bedragen zijn incl. lunchpakket en ticket voor de kabelbaan. We vertrekken om 8:00 uur vanaf het Alexanderplein en zijn rond 19:00 uur terug in Meijel.

Wanneer:        woensdag 15 juni.
Vertrek:           08:00 uur vanaf het Alexanderplein, terug ca. 19:00 uur.
Aanmelden:    12 mei om 14:00 uur in d’n Binger.
Kosten:           € 62,50 incl. brunch of € 50,00 excl. brunch.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *