Verslag Excursie Wanssum

Verslag van de dagtocht op 13 november.
Op deze dag brachten we een bezoek aan bouwcombinatie “Mooder Maas” in Wanssum. Na de lunch gingen we naar Leolux in Venlo.
Project Ooijen-Wanssum;
Na ontvangst met koffie en vlaai in café Havenzicht kregen we een diapresentatie van dhr. Volleberg. Hij gaf ons alvast een beeld wat er allemaal stond te gebeuren: de komende jaren worden er in het gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum (Noord-Limburg) tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren: de Oude Maasarm wordt gereactiveerd, er worden dijken verlegd en er komen twee hoogwatergeulen. In Wanssum wordt bovendien de haven uitgebreid en een rondweg aangelegd. Hier ontstaat tevens een aaneengesloten waterrijk natuurgebied. Na de presentatie gingen we met de bus langs verschillende projecten. Toen werd ons pas echt duidelijk, wat hier allemaal stond te gebeuren. Het plaatsje Wanssum was volledig op de schop genomen. De oude Maasarm was grotendeels gereed en ook meerdere dijken waren al aangelegd. Het principe was, dat er geen zand afgevoerd zou worden. Alles is weer verwerkt in het project. Eind 2020 zal het gehele project worden opgeleverd. Wie dit project wil volgen, kan kijken op www.Ooijen-wanssum.nl.
Na de lunch gingen we naar Leolux in Venlo. In het bezoekerscentrum “ViaCreandi” werden we ontvangen met koffie/thee. Dit centrum is ingericht met Leolux Design meubelen en inspirerende kunst. Hier werd ons verteld, hoe Leolux is ontstaan. Na de koffie kregen we  enige uitleg via de bedrijfsvideo, waarna we konden starten met de rondleiding door de fabriek. Iedereen kreeg een headset op, zodat we niets hoefden te missen van het verhaal van de rondleider. Vanaf de loopbrug werd duidelijk, hoe hun productiesysteem was opgezet. Er worden geen series geproduceerd, maar alles wordt op bestelling vervaardigd, al is het maar één stoel! Ook zagen we een bijzondere expositie over ”Tachtig jaar Leolux- design”. De meubelen waren in een zodanige setting geplaatst waarbij de tijd, waarin ze ontworpen waren, weerspiegeld werd.

Omstreeks 17:00 uur gingen we weer terug richting Meijel, waar de dag in het Oranjehotel werd afgesloten met een heerlijke brunch.

Een deelnemer.

 

De foto’s zijn te vinden onder het kopje Foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten, KBO op Pad. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *