Verslag bezoek wijngaard Egchel

Op woensdagmiddag 13 juli jl. stond er een excursie gepland naar een wijngaard van Noor en Leo Bouwmeester in Egchel. Dit uitstapje werd georganiseerd door de fietsgroep op de woensdagmiddag o.l.v. Jac Neesen in samenwerking met de werkgroep “KBO op Pad”.

Om 13:30 uur werd er door ruim 20 personen met de fiets vertrokken naar Egchel. Via een kleine omweg kwamen we daar om 14:15 uur aan. Met dank aan Truus stond daar de koffie klaar en er was gezorgd voor wat lekkers.
Daarna werd er uitleg gegeven door de eigenaar van de wijngaard, Leo, geassisteerd door onze eigen Meijelse hobby wijnboer Wim Strijbos. Leo Bouwmeester heeft sinds 3 jaar een wijngaard aan de Egchelseweg. Er kwam onder meer aan de orde welke druivensoorten het beste in het Nederlandse klimaat gebruikt kunnen worden om een kwalitatief goede wijn te krijgen en hoe dit gaat. Ook het productieproces werd in het kort uitgelegd. Natuurlijk konden we daarna verschillende soorten rode en witte wijnen proeven die door de leden van het wijngilde Peel en Maas gemaakt zijn. Het was een warme middag dus enige voorzichtigheid in de hoeveelheid te consumeren drank was noodzakelijk, mede het feit dat er ook nog veilig teruggefietst moest worden.
Om 16:00 uur werd de terugreis aanvaard. Al met al een hele leerzame maar zeker ook gezellige middag gehad met dank aan Leo en Wim

Onder het kopje foto’s zijn de foto’s van het bezoek aan een wijngaard in Egchel geplaatst.
Dank aan de organisatoren van KBO op Pad, Leo en Noor, Wim, Jac, en Frans Tijssen, die weer voor de prachtige fotoreportage heeft gezorgd.

Veel plezier met de foto’s
Mocht het niet lukken met de foto’s kunt u contact opnemen met info@kbo-meijel.nl

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *