Lentewandeling 11 april 2019

Op donderdag 11 april staat er weer een Lentewandeling op ons programma. We gaan deze keer wandelen in de Mariapeel in Helenaveen. De Mariapeel vormt een van de meest bijzondere stukjes natuur- en cultuurhistorie in Noord-Limburg. Samen met de Deurnese Peel is dit gebied een groot geheel.Ook is er een schaapskooi herbouwd op de Mariapeel. Deze wordt bewoond door geiten en een kudde runderen die het landschap een grote dienst bewijzen door het af te grazen. Vroeger werd hier turf gewonnen door de dorpelingen, dit is nu nog goed zichtbaar.
Het gebied is eigendom van Staatsbosbeheer. Het omvangrijke natte gebied is van grote waarde voor plantengroei en de vogels die er neerstrijken. De Mariapeel vormt een paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers. Ook nu hebben we weer de beschikking over twee ervaren gidsen van Natuur en Milieufederatie Limburg. Van de echte Peelse natuur tot een wereld vol sporen uit het turfverleden, hier beleef je de Peel. Langs je wandelroute vind je uitgestrekte verzichten, oude turfvaarten en de vele vogelsoorten die in het natuurgebied leven. Al wandelend zie je hoe de Helenavaart het peellandschap doorsnijdt.
Het startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats bij biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a in Helenaveen. Aan het begin van de route staan panelen met een kaart en informatie. Op gezette afstanden zijn bankjes te vinden. De wandeling duurt maximaal 2 uur.
We vertrekken om 13:00 uur vanaf restaurant Colé.
We gaan met eigen vervoer.
De eigen bijdrage voor deze middag is €5,50 p/p. (gelieve met gepast geld te betalen)
Na afloop is er weer de traditionele kop koffie/thee met de lekkere vlaai van Karel.

Wandel mee en laat je nieuwsgierigheid de vrije loop. Zorg wel voor goed stevig schoeisel en houdt rekening met mogelijk natte ondergrond.

 

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *