Tips om in beweging te blijven

Wat kun je zelf doen,  tips om in  beweging te blijven

Een geoefend lichaam zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter zijn werk kan doen om infecties het hoofd te bieden. Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan.

U kunt ook zelf in bewegen komen, gewoon thuis in de huiskamer!

Enkele mooie voorbeelden hierin:

https://l1.nl/limburg-in-beweging-30-maart-2020-156152/

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Limburg in Beweging, dagelijks om 10:00 en 14:30 uur, is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’ Doe ook mee! Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/sport-en-beweegadviezen-in-tijden-van-het-coronavirus

Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus. Het doel van dit document is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als je

Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten.

Houd je aan de richtlijnen en blijf bewegen!

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten, Info en Advies met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *