Verslag bezoek Passiespelen

15 augustus:
Het zat niet mee deze keer. Na twee keer uitstel ging de voorstelling uiteindelijk toch door, al was het in een aangepaste vorm. De voorstelling vond plaats in “De Doolhof” in Tegelen.
Geen extra maatregelen door het corona-virus, behalve dan de anderhalve meter afstand.
Bij binnenkomst ontving elke bezoeker als aandenken een fraaie Passiespelen-draagtas met daarin een flesje water, een Limburgs vlaaitje én een gratis programmaboekje. De zon scheen volop. Precies om 14:00 uur startte de voorstelling. Natuurlijk kennen we het verhaal van het lijden van Jezus, een verhaal dat door alle tijden ons antwoord geeft op de zin van ons bestaan. Het thema was dan ook “Hem Achterna”. Maar liefst 300 vrijwilligers werkten eraan mee, niet alleen op het podium maar ook achter de schermen.
Het Passiespel vertelde ons de emotionele gebeurtenissen van de laatste dagen van het leven van Jezus. Van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg. Het zijn die gebeurtenissen, die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen. De voorstelling was op een creatieve wijze in een modern jasje gestoken. Het was een echt spektakelstuk geworden. “Hem Achterna” vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld. Wij hebben kunnen genieten van een prachtige theatervoorstelling.

Een deelnemer.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *