Dagtocht Eindhoven

Op 9 mei is er een dagtocht gepland naar Eindhoven. We brengen dan ‘s morgens een bezoek aan het DAF-museum en ’s middags gaan we naar het PSV-stadion.
Op 1 april 1928 begon Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats in Eindhoven. Vanaf dit uiterst bescheiden begin heeft DAF zich uiteindelijk ontwikkeld tot een toonaangevende truckfabrikant. Een rondleiding met gids door het DAF Museum brengt bezoekers van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid, die kenmerkend is geweest voor DAF-voertuigen van 1928 tot heden, zal zelfs bezoekers zonder speciale kennis van het onderwerp boeien. DAF stond altijd al bekend om zijn slimme transportoplossingen. Op de begane grond bevindt zich een gezellig dorpsplein met winkels uit de jaren dertig, een gezellige kroeg, een historische garage en niet te vergeten een replica van het kantoor van de Van Doorne’s. In de bovengalerij bevindt zich een bijzondere verzameling auto’s, waaronder een aantal interessante prototypes die niet in productie zijn genomen. Omstreeks 12:30 uur zullen we hier ook de lunch gebruiken.
Daarna gaan we naar het PSV-stadion. Hier krijgen we ook een rondleiding met gids.
Tijdens de PSV-Stadiontour neemt een enthousiaste gids ons mee door het Philips stadion. We komen dan op bijzondere plekken, die doorgaans niet bereikbaar zijn voor publiek, zoals perscentrum, de bestuursloge en de sponsoretage. Eveneens brengen we een bezoek aan het veld, de spelerstunnel en de kleedkamers. De gids vertelt ons leuke anekdotes en wetenswaardigheden over PSV. Aansluitend kunnen we op eigen gelegenheid het PSV-museum bezoeken. Hier bewonderen we de grootste prijzen uit de clubgeschiedenis en beleef je rood en wit op een interactieve manier. Bijzonder memorabilia, foto’s en unieke videobeelden zijn voor ons geselecteerd. Bij vertrek ontvangt iedereen nog een souvenir.
Omstreeks 16:00 uur vertrekken we richting Meijel waar we bij Grand Café Goejje gebruik maken van een brunch.

De inschrijving voor deze dagtocht is op donderdag 20 april om 14:00 uur in d’n Binger. De eigen bijdrage is vastgesteld op € 60,00 (incl. brunch) en € 45,00 (excl. brunch).

Wanneer:        dinsdag 9 mei.
Kosten:           € 45,00 (excl. brunch) en € 60,00 (incl. brunch).
Inschrijven:     donderdag 20 april om 14:00 uur in d’n Binger.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *