Verslag themamiddag taxivervoer

Dinsdag 27 juni was er een informatiemiddag in samenwerking met het Dorpsvervoer en de gemeente Peel en Maas.
Koen Verstappen heeft middels een PowerPointPresentatie op zeer duidelijke wijze uitgelegd wat het Dorpsvervoer inhoudt: o.a. over hoe het Dorpsvervoer werkt en waar u zich naar toe kunt laten rijden. Verder de kosten, aanschaf en onderhoud van de auto, die u ongetwijfeld wel eens hebt zien rijden. Wat velen niet weten is, dat het Dorpsvervoer puur op vrijwilligers draait. Wilt u de volledige presentatie van Koen bekijken: klik hier.
Daarna was het de beurt aan Esther Hendriks van de gemeente, die het verschil heeft uitgelegd tussen Omnibuzz en Valys en wat de voorwaarden zijn om hier gebruik van te maken. Als u zelf niet meer kunt rijden, of geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en ook geen beroep kunt doen op mensen in uw omgeving, dan kunt u gebruik maken van dit groepsvervoer. Het betreft hier vervoer van deur tot deur. Voor alle vormen van groepsvervoer betaalt u een eigen bijdrage. Om te weten of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Peel en Maas, want er moet wel een indicatie zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Het grote verschil tussen Omnibuzz en Valys: Omnibuzz rijdt tot ongeveer 25 km vanaf het huisadres, Valys rijdt als het verder dan 25 km is.
Al met al was het een zeer geslaagde middag!
Heeft u nog vragen, wilt u iets meer weten, of heeft u andere hulpvragen? Mail of bel dan naar de adviseurs van KBO Meijel:

E- mail:           dorpsinfoloket@kbo-meijel.nl
Telefoon:        06 – 26 54 43 41

Dit bericht is geplaatst in Info en Advies met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *