Limburg zet je fietshelm op!

Vanwege groot succes krijgt de “Limburg Fietshelm”  campagne vanaf vrijdag 21 juli een vervolg. Vanaf dat moment zijn er 1.600 vouchers beschikbaar waarmee 55- plussers in Limburg 25 euro korting kunnen krijgen op de aanschaf van een gecertificeerde helm.

De actie loopt in principe tot 21 oktober, maar de verwachting is dat de beschikbare vouchers ook nu snel vergeven zullen zijn. Er zijn ook 300 fietshelmen beschikbaar voor 55-plussers die het aan financiële middelen ontbreekt om een fietshelm te kopen. Die helmen worden via Voedselbanken in Limburg verspreid.
Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en het aantal fietsongelukken waarbij hoofd-hersenletsel wordt opgelopen door senioren stijgt nog steeds. Draag je een fietshelm dan is het risico op hersenletsel kleiner. Daarom is het Hersenstrijdfonds, ondersteund met subsidie door de Provincie Limburg, een campagne gestart om het dragen van een fietshelm door senioren te stimuleren.
Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers van mobiliteit en veiligheid over de actie: “Binnen vier dagen waren alle vouchers om een fietshelm aan te schaffen vergeven. Dat laat zien dat veel mensen uit deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers goed beschermd de weg op willen gaan. Door de campagne een vervolg te geven gaan nog méér senioren een helm dragen en wordt de kans dat zij (ernstig) hoofd-hersenletsel oplopen beperkt.”

Vouchers zijn te downloaden op: Actiewebsite Limburg Fietshelm

Daar is ook te zien welke fietsspeciaalzaken in Limburg meedoen aan deze actie.

Reijnen Pro Cycling, Markt 37 in Panningen, tel. 077 – 307.14.52
is een van de deelnemende speciaalzaken.

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *