Verslag ontspanningsmiddag

De ontspanningsmiddag bestond dit jaar uit een muziekmiddag. De middag werd opgeluisterd door de Shantygroep “De Maashave” uit Grubbenvorst. Shanties zijn matrozenwerkliederen uit de tijd van de grote zeilscheepvaart. Deze liederen worden vaak in het Engels op folksong-achtige wijze gezongen. De zeemansliederen zijn vaak ballads, soms smartlappen, die met een “ferme knipoog” worden opgevoerd. De zangers worden muzikaal ondersteund door diverse accordeons, gitaar, banjo, blokfluit en de Ankerstok (Ierse trom).

Het was werkelijk een geweldig optreden en een supergezellige middag. Er werden shanties gezongen uit een groot aantal landen, te weten: Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Cuba en de Verenigde Staten… noem maar op!

Na de pauze met koffie/thee en een
plak cake ging
het programma weer verder en trad er nog een “Meijelse schone” op, die op de klanken van de zeemannen haar dansen aan de aanwezigen ten toon spreidde. Het enthousiasme en het plezier van de zangers was ongekend. Het was helaas jammer, dat de zaal niet helemaal vol zat, maar we denken dat het mooie weer daarvan de oorzaak was. We zijn er wel van overtuigd, dat die leden veel gemist hebben op deze middag!

Video

Dit bericht is geplaatst in Evenementen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *