Dagtocht naar Gelderland

Wanneer:            woensdag 5 juni.
Tijd:                     08:00 – 18:00 uur.
Eigen bijdrage:  € 60,00 inclusief dinch, € 45,00 exclusief dinch
Inschrijven:        donderdag 2 mei om 14.00 uur in d’n Binger.
Op 5 juni hebben we een dagtocht naar Gelderland. We gaan dan naar Garderen, waar we een bezoek brengen aan de zandsculpturen en beeldentuin.
Hier kunnen we genieten van de meest krachtige verhalen uit kinderboeken en sprookjes, alles met het thema “Boeken”. Een betoverende wereld, waar woorden en verbeelding samenkomen. Hier is ook een beeldentuin, waar u het hele jaar door iets nieuws kunt ontdekken. Er zijn tuinbeelden van hout, beton en brons. In Garderen zullen we ook gebruik maken van de lunch.Na de lunch vertrekken we naar Terschuur. In dit plaatsje is het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum. Dit museum is een feest van herkenning voor de oudere generatie en een verbazing voor de jongere generatie. Deze middag staat helemaal in het teken van herinneringen ophalen en weer even terug naar het verleden. Zo zijn er 160 verschillende ambachten te zien, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen.
Het speelgoedmuseum met antiek speelgoed is de plek waar u uw ogen uitkijkt. Hier vindt u speelgoed, waarmee we de jonge jaren hebben doorgebracht. Een feest van herkenning, misschien wel een beetje weemoed. Zowel de Zandsculpturen als het Museum voor oude Ambachten zijn zeer rolstoelvriendelijk.
Het is de bedoeling, dat we om 8:00 uur vertrekken vanaf het Alexanderplein en we proberen om ca. 18:00 uur weer terug te zijn. We sluiten de dag af met een dinch in Grand Café Goejje. De inschrijving is op 2 mei. Zet deze datum al vast in uw agenda. In de volgende nieuwsbrief komen we hier op terug.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *