Verslag historische wandeling door Meijel

Op vrijdagmiddag 16 juli stonden 14 personen klaar om o.l.v. 2 gidsen te beginnen met een historische wandeling door het centrum van Meijel.
De wandeling was georganiseerd door een samenwerking van 3 instanties, te weten, KBO Meijel, Ben Bizzie en heemkundevereniging Medelo. Dat 3 verschillende partijen samen een evenement organiseren, mag op zich al een historisch feit genoemd worden! De gidsen van Medelo, Rob Peeters en Wim Basten, hielden in de Truijenhof een korte uitleg over de kenmerken van het dorp in de loop der eeuwen aan de hand van een grote kaart van Meijel en omgeving uit 1863.Al snel liepen we naar buiten en kwamen de verhalen los van de ervaren gidsen, maar ook de deelnemers vroegen hen het hemd van het lijf. De nodige anekdotes kwamen voorbij en voor we het goed en wel wisten, kwamen we rond 15:15 uur aan bij de Kapelanie, het prachtig verbouwde pand van “Negen” en “Ben Bizzie”. Hier werden we getrakteerd op een drankje en een hapje. We konden ook het interieur van de Kapelanie bewonderen.
Al met al een zeer interessante, maar vooral ook leuke middag, met na afloop allemaal tevreden gezichten! Binnenkort worden er weer nieuwe data voor de volgende wandelingen bekendgemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gezond ontspannen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *