Herfstwandeling

Wanneer:                    woensdag 4 oktober.
Vertrek:                       13:00 uur vanaf De Heere van Meijel.
Eigen bijdrage:           € 6,50.
Inschrijven:                donderdag 21 sept. om 14:00 uur in d’n Binger.

De herfstwandeling 2023 staat voor woensdag 4 oktober op het programma.
Onze gidsen van het IVN hebben het plan opgevat om ons deze middag mee te nemen naar de Groote Peel, en wel naar het Roerdompven.
Het Roerdompven is weids en waterrijk en herinnert aan het landschap van vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen.
De Peel herbergt een verscheidenheid aan unieke flora en fauna, waardoor het een perfecte bestemming is voor natuurliefhebbers en wandelaars. In het hart van het park ligt een uitgestrekt heidegebied. Het is een leefgebied voor vele zeldzame vogelsoorten, waaronder de roerdomp en bruine kiekendief. De Groote Peel is ook de thuisbasis van verschillende zoogdiersoorten zoals reeën, vossen en wilde zwijnen. Daarnaast vind je er veel reptielen, amfibieën en insecten. Mogelijk dat we nog enkele van deze dieren of planten kunnen zien.
Tijdens de wandeling staat er, zoals we dat gewend zijn, ook weer een lekkere versnapering te wachten. We vertrekken deze middag om 13.00 uur bij Grand Café De Heere van Meijel. Hier zullen we rond 16.00 uur ook weer terugkeren om vervolgens te genieten van de koffie en een heerlijk stuk vlaai.

Dit bericht is geplaatst in KBO op Pad met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *