Verslag workshop “geheugentraining”

De op dinsdag 24 oktober gehouden workshop geheugentraining, verzorgd door
mevr. Nell Lipsch, werd door ruim 50 deelnemers bezocht.

In het eerste gedeelte werd uitgelegd, hoe de hersenen werken en welke functies de verschillende delen hebben. Belangrijk is, dat je de hersenen blijft trainen door bv concentratieoefeningen te doen en heel veel te herhalen. Het verschil tussen korte termijn geheugen en lange termijn geheugen werd besproken en met voorbeelden duidelijk gemaakt. Veel dingen die besproken werden, waren ook voor de deelnemers herkenbaar.

Na het theoretische gedeelte konden de deelnemers even de benen strekken en genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers.
Na deze pauze was het niet meer alleen luisteren, maar moesten we ook actief aan de slag. Dat viel soms tegen. Maar door enkele praktische tips, bv. bij het onthouden van de getoonde plaatjes kon het maken van de verbinding je al goed op weg helpen. Voorbeeld kip met konijn, trompet met gitaar.
Het maken van zoveel mogelijk woorden met het woord “familie”.

 

 

 

 

 

Of het juiste woord zoeken in de paardensprong. Ook werden er rekensommen en staartdelingen opnieuw geoefend.
Al met al een zeer geslaagde middag met voor de liefhebber nog 2 woorden om thuis te oefenen. Dat waren de woorden “sporten” en “dochters”. Van beide kan men 30 andere woorden maken.
Wilt u op een leuke en makkelijke manier een andere taal leren (bv voor op vakantie) is er de app “Duolingo”, die u gratis kunt installeren op uw telefoon.

Werkgroep Info en Advies, de ouderenadviseurs.

Voor vragen: bereikbaar op nummer 06 – 26.54.43.41.

Dit bericht is geplaatst in Info en Advies met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *