Halve dagtocht naar Kevelaer

Halve dagtocht naar Kevelaer op 22 mei.
Op 22 mei brengen we een bezoek aan Kevelaer. In Nederland en België is Kevelaer bekend als Maria-bedevaartsoord. Sinds 1642 wordt er een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van de Maagd Maria vereerd. Veel pelgrims gaan jaarlijks naar dit genadebeeld, de “Troosteres der Bedroefden”. Kevelaer behoort tot de belangrijkste pelgrimsoorden voor Nederlandse katholieken. Het plaatsje Kevelaer is een attractief stedenbouwkundig bedevaartcentrum met genadekapel en de bijbehorende Mariabasiliek en kaarsenkapel. Daarnaast zijn er ongeveer 200 monumentaal beschermde huizen en de schilderachtige straatjes en hoekjes.

We vertrekken vanaf het Alexanderplein en om ca. 18:00 uur zijn we weer terug in Meijel.
Kapelaan Roger Maenen zal hier voor ons een H. Mis opdragen
In het volgende nieuwsblad komen we hier op terug

Dit bericht is geplaatst in Algemene berichten. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *